Realizarea gazonului sintetic

Baza gazonului sintetic este constituita dintr-o constructie realizata exclusiv din latex si fibre textile pe care sunt instalate firele de iarba sintetica, fabricate din polipropilena si polietilena, acestea pot avea dimensiuni variate, de la 2 pana la 2,5 cm, dar aceasta este doar o inaltime medie a gazonului sintetic de tip standard. 

Cea mai mare amprenta lasata de gazonul artificial este in sporturi precum fotbalul, in cazul terenuilor sintetic de fotbal, gazonul trebuie sa aiba o inaltime medie cuprinsa intre 5 si 6 centimentrii. Prinderea acestui tip de gazon se face in general pe beton sau pe pietris, dupa se continua cu aplicarea unui strat de nisip si cu unca un strat aditional de granule fabricate din cauciuc.

gazon sintetic fotbal

 

Rolul nisipului in ecuatia prezentata este de a oferii stabilitate ansamblului si joaca si rolul de fundatie. Ganulele de cauciuc , datorita elasticitatii, imbunatatesc procesul de rostogolire si aderenta a mingii pe suprafata de joc.

Avantajele gazonului sintetic pentru fotbal au fost imediat reperate si perfectionata astfel ca in prezent, foarte multe echipe profesioniste folosesc acest tip de gazon, iar motivul este unul cat se poate de simplu si elocvent, fiabilitatea si calitatea sunt principalele atuuri ale acestui tip de suprafata creeata artificial, gazonul sintetic.

Acest articol a fost publicat în Generalitati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu